Week #2
Polkadot & Louboutin

Vroeger droomde ik nog al eens over mooie designer kleding. Toen ik 6 was raakte ik verliefd op Polkadot. Het patroon met de gezellige witte stippen bij mij bekend geraakt door Minnie Mouse. Maar toen ik zes was, waren ze niet hip en dus jammerdebammer geen Poldadot kleding. Wel stipjes hoor, maar niet die mooie grote ronde witte cirkeltjes op zwart of rood.

Zo’n 20 jaar later, toen ik 26 was, werd ik verliefd op de Louboutins. De mooie sexy pumps met rode zolen waar het merk Christian Louboutin het alleenrecht op heeft. Ze hadden destijds een sterrol in Sex in the City wat ik toen trouw keek. Ik kon dus niet anders dan er verliefd op worden. En alhoewel die schoenen toen écht hip waren en ik inmiddels het zeggenschap had over mijn eigen kleding (mag ook wel op je 26e…) kocht ik ze niet. Het ‘luttele’ sommetje van ruim 500 hedendaagse euros vond -en vind- ik gewoon wat veel. 

Des te blijer ben ik met mijn rubberen stappers (nee geen afschuwelijke Crocs die ik ook nog een blauwe maandag gehad heb, maar gewoon kaplaarzen) waar ik meerdere keren per week trots in naar buiten stap. Mooie grote witte cirkels op een zwarte achtergrond. En weliswaar geen rode zolen – t zijn tenslotte geen Louboutins – maar wel een rode voering.  Daarnaast zijn ze véél weerbestendiger. Zo kunnen ze goed tegen nattigheid en vorst. Ook zijn ze ronduit gemaakt voor rondstampen in de modder.

En zeg nou zelf, dat is toch veel leuker dan een paar keer per jaar netjes op de stoep rondwiebelen op hoge hakken en een Polkadot jurkje waarin ik me vet ongemakkelijk voel? En die Louboutins zijn natuurlijk van die schoenen waarvan ik bang ben dat ik met mijn lompe gedrag ermee in de stoep blijf hangen, een hak afbreek of er een vlek op maak. Brrr, moet er niet aan denken! Dan kan ik beter bijna dagelijks mijn rubberen polkadots met rode voering aansjorren en nog eens een keer extra het kind in mijzelf loslaten wanneer ik besluit om nog eens even goed in die ene modderpoel te stampen die ik tegenkom als ik de hond uitlaat…

Tot zover jeugddromen vs. volwassen werkelijkheid. Maar gelukkig wordt ik heel blij van deze volwassen werkelijkheid waarin ik in mijn Polkadot kaplaarzen met rode binnenkant vrolijk door de modder stamp.

#blijei #polkadot #louboutin #modder #kaplaarzen #2x50challenge #week2

4