Week #3
Achter de Schermen

Zaterdag was ik in dierentuin Artis met een vriendin. Ik ben dol op het fotograferen van dieren. Hoewel ik er niet altijd geduldig genoeg voor ben en dat heb je wel nodig voor het perfecte plaatje. Toen ik daar rondliep kreeg ik ineens een sneak peak achter de schermen van het chimpansee verblijf van Artis. Een rood en oranje kamer met vrolijke rood, geel en blauw geschilderde stoelen in het verder redelijk donkere binnenverblijf van de chimpansees. Op de muur de foto’s van alle chimpansees met hierop hun naam en vermoedelijk hun geboortedatum. Een grote koelkast met lekkers, of misschien wel medicijnen of nog iets anders. Fruit wat nog rijp ligt te worden op de verwarming en een medewerker van Artis die de boel aan het opruimen was.

“Super boeiend en Ontzagwekkend”

In dit geval niet persé een spectaculair beeld, maar toch heeft achter de schermen voor mij iets magisch. Hoe krijgen zij alles wat ik zie voor elkaar? Welke mooie plannen zijn ze aan het maken? Wat wordt er besproken? Wat gaat er goed? Maar ook wat gaat er minder goed terwijl ik er geen weet van heb? En hoe fixen ze dat dan? Want voor de schermen moet de “show” natuurlijk onverminderd mooi doorgaan. Ik ben zo iemand die dol is op die dierentuinseries die ons een kijkje achter de schermen bieden en ook de achter de schermen documentaires van films en series sla ik niet over. Wist je bijvoorbeeld dat als je Planet Earth op TV kijkt en je wacht tot na de aftiteling er ook altijd een stukje achter de schermen getoond wordt? Jaren duurt het soms om bepaalde scenes te schieten. Super boeiend en ook heel ontzagwekkend.

“Waarin zit voor mij de magie?”

Maar wat maakt dat ik nou zo’n fan ben van ‘achter de schermen’? Waarin zit voor mij de magie? Misschien wel in het feit dat ik daar zie dat het bij hun, net als bij mij, ook niet allemaal perfect is. Dat er keihard gewerkt moet worden om te bereiken wat ze voor ogen hebben. Dat ik kan leren van wat er daar gebeurt. Dat het mij simpelweg helpt om vol te houden bij het realiseren van mijn eigen plannen en dromen omdat ik weet dat iedereen er keihard voor moet werken. Het is dus niet de wereld achter de schermen zelf die magisch is. Maar de wereld achter de schermen biedt mij de magie die maakt dat ik blijf dromen en blijf knokken om ze waar te maken!

#2x50challenge #magie #achterdeschermen #artis #dierentuin #dromen #week3

2