Week #4
De wereld is gek

De wereld is gek geworden. Dat heb ik verschillende keren gedacht deze week. Een aantal keer rondom wat zware en minder leuke nieuwsberichten zoals het proces rondom de impeachment of Donald Trump of de herverkiezing van Boris Johnson in het Verenigd Koninkrijk en de bijbehorende Brexit. Maar maak je geen zorgen, dit wordt geen zwaar blog met diverse politieke stellingen en overwegingen. 

“Muur-Banaan???”

Want gelukkig heb ik ook gedacht dat de wereld gek geworden was naar aanleiding van de Muur-Banaan. Muur-banaan??? Ja een door een kunstenaar op een muur geduct-tapete (is dat een woord?) banaan die voor 120.000 dollar verkocht werd. Deze met duct-tape op de muur geplakte banaan werd een dag later opgegeten door een andere kunstenaar. Maar daarmee was het verhaal nog niet afgelopen, want hierna repareerde de galerie het kunsttuk met een reserve banaan….. Hilarisch!! En zelfs daar blijft het niet bij. Het kunstwerk met de reserve banaan moest vervolgens afgezet en beveiligd worden in verband met de enorme hoeveelheid bezoekers die het kunstwerk kwamen bekijken. Zoveel zelfs dat de galerie het kunstwerk weer verwijderde in verband met ernstige gezondheids- en veiligheidsrisico’s die de grote mensenmassa met zich mee bracht. Ja écht, de wereld is gek geworden.

“Prettig gestoord”

Maar zo’n actie levert weel veel creatieve energie op. Al snel circuleerden diverse variaties op dit kunstwerk op internet rond. Zo tapete Heineken een flesje bier op de muur, gebruikte Domino’s de grijze tape om een stukje pizza op de muur te bevestigen en heb ik ook een rollade, een bonus-banaan, een Fries suikerbrood, een patatje van de Burger King, een LEGO-banaan en nog vele andere voorwerpen gezien. Ik heb zelfs een variatie gezien van het bekende kunstwerk ‘The Creation of Adam’ waarin duct-tape en een banaan samengevoegd werden. Zelf geïnspireerd worden tot een stukje onvervalste bananen of ducttape kunst? Zoek dan op internet met de #Bananaart en je krijgt vele voorbeelden. En wat blijkt, niet alleen mensen die ik niet ken voelden zich geïnspireerd, ook mijn collega’s hadden een kunstzinnig moment. Ik noem het “De Muur-Banaan in Spiegelbeeld”.  Jaja regelmatig denk ik de wereld is gek geworden. Maar als ik even niet op zoek ga naar diepere betekenissen dan voelt deze bananenactie aan als prettig gestoord.

Ps. Heb jij naar aanleiding van de muur-banaan nog een fantastische variatie gezien of je eigen variatie gemaakt. Laat het dan vooral aan me weten in de reacties onderaan deze pagina. Dan kan ik tenminste nog eens lachen om die soms ook prettig gestoorde wereld waarin we leven. En wie weet inspireer jij me weer voor de volgende foto in dit project.

#2x50challenge #bananart #muurbanaan #prettiggestoord #dewereldisgek #week4

3