Week #6
Tetris Challenge

Ik heb altijd een bloedhekel gehad aan het spelletje Tetris. Ik kan gewoon slecht omgaan met de steeds hoger wordende snelheid van die blokjes. Echt gekmakend! Het lijkt wel of me hersenen trager worden naarmate de blokjes sneller naar beneden vallen. En omdat ik er geen nut in zag om er beter in te worden heb ik het spel maar gelaten voor wat het was. ‘Choose your battles’ was toen al mijn devies 😉

Ik ben Tetris pas afgelopen jaar gaan waarderen toen er ineens overal foto’s voorbij kwamen met de hastag Tetris Challenge. Die vond ik wel leuk. Wat zit er in een brandweerauto of ambulance en dat allemaal netjes gesorteerd op de grond gelegd en van boven gefotografeerd. We hebben er zelfs aan gedacht of we een Tetris Challenge zouden doen op het werk van onze Ynnovate Koffers of zo. Nog niet gedaan, dus misschien iets voor volgend jaar. Maar nu onverwachts zelf een Tetris Challenge gedaan…

“het ‘plezier’ om ziek te zijn”

Ik moest namelijk iets, want ik had het ‘plezier’ om (voor het eerst dit jaar) ziek te zijn. Ziek tijdens de kerstdagen. 😢 Niet tof en daarmee ook niet de gezondheid of de inspiratie om met de camera op pad te gaan. Het blijkt: de 2×50 Challenge is niet voor niets een Challenge en dus niet iedere week zo makkelijk als tot nu toe.

Dus dan maar mijn weekje analyseren. Wat ik doe als ik ziek ben behalve veel slapen en me vervelen? Veel lezen als ik niet te veel hoofdpijn heb. En het boek ‘21 dagen niet klagen‘ van Kevin Weijers lag al een tijdje met smart op me te wachten.  Zodoende 1 en 1 bij elkaar opgeteld en heb het super makkelijk en humoristisch geschreven boekje in een keer uitgelezen. Tijd zat 😉

“Belangrijkste les”

Mijn belangrijkste les van het boek gecombineerd met een weekje ziek tijdens kerst? Niet klagen, en zeker niet over iets wat je toch niet kunt veranderen. Dus heb ik maar genoten van het feit dat ik nu wel tijd had om ziek te zijn. Ik hoefde geen vervanging te regelen voor trainingen, zalig! Ook had ik tijd genoeg om alle boeken te lezen die ik nog wilde lezen, heb ik niet te veel en te ongezond gegeten met kerst, had ik geen last van sociale verplichtingen (nou heb ik daar nooit zo’n last van hoor) en heb ik me lekker laten vertroetelen. Misschien best lekker zo’n weekje ziek met kerst… Hoewel ik nou ook weer niet zover wil gaan dat ik het mensen aan wil raden. 

Tot slot heeft een weekje vervelen me zelfs aangezet om aan de Tetris te gaan. De Tetris Challenge dan wel. Bij deze mijn Tetris Challenge met wat er voor mij in een weekje ziek zijn zat.

#2x50challenge #tetrischallenge #ziek #kerst #50mm #fotografie #21dagennietklagen #week6

2