Week #8
Grauwe Dag

Wat een grauwe dag! Iets waar iedere Nederlander zou kunnen zeggen als ze arriveren op hun werk. Nederlanders kunnen namelijk altijd over het weer praten. Het weer kan dus ook niet missen op deze website. Het was een beetje grauw weer deze week. Er was wel een dag met echte blauwe luchten. Helaas zat ik die dag de hele dag binnen vast. Gelukkig zijn er rond deze tijd van het jaar al mooie winterbloeiers. Van die planten die hun zonnige bloemen enthousiast aan je tonen als de rest van de wereld grauw en donker lijkt. Lopend door mijn tuin kwam ik op een grauwe dag ook zo’n winterbloeier tegen. Ook wel Helleborus of Nieskruid genoemd. Ze is overigens wel wat te vroeg…

Ondanks alle grauwe dagen, bosbranden in Australië, bombardementen in Iran en alle andere vreselijke dingen die momenteel het wereldnieuws beheersen bloeit deze bloem vol enthousiasme. Niet in een knal kleur, maar in wit, aubergine of zoals bij mij in de tuin crèmekleur met paarsige randjes. Toch is ze niet te missen als je er oog voor hebt en dan kun je er heerlijk van genieten. Ik wens iedereen dan ook een mooie (spreekwoordelijke) Helleborus of andere winterbloeier op grauwe dagen zodat, als je goed kijkt, zelfs die grauwe dag de moeite waard is.

#grauwedag #winterbloeiers #bloemen #2x50challenge #fotoblog #fotografie #50mm #week8

1