Week #12
Lelijk of Mooi?

Lelijk of mooi? Dat heb ik me verschillende keren afgevraagd deze week. Zo was ik voor mijn werk bij Ynnovate in Den Haag. Een stad waar ik weg ben gegaan omdat ik het zat was. Het stadse vond ik lelijk, al mis ik soms het strand. Nu ik na een tijdje weer terug was, vond ik t stiekem toch wel weer mooi. Eigenlijk vond ik het dus niet lelijk, ik was er gewoon op uitgekeken.

“Hoogovens, echt super lelijk!”

Ook was moest ik in IJmuiden zijn. Omdat er om 8 uur ’s-ochtends zijn vanuit mijn woonplaats echt niet te doen is, ben ik de avond ervoor al afgereisd. Ik kon kiezen, door de stad of langs het Noordzeekanaal. Dan kom je langs de hoogovens, echt super lelijk!! Maar ’s-avonds eigenlijk ook wel heel erg mooi zo met al dat licht. En als er dan ook nog parkeerplek is langs het water wordt je er helemaal blij van.

En jaja, ik weet dat het niet goed is voor het milieu (lelijk), maar ja, ik rijd ook een auto waar ijzer in verwerkt is en heb allerlei andere spulletjes met ijzer als ingrediënt. Het lastige van ijzer is, dat het niet al als net halffabricaat de grond uit komt, dus het moet ergens gebeuren. Dan maar hier in Nederland waar de regels streng zijn (mooi).

“Het weer vandaag: lelijk of mooi?”

Tot slot het weer vandaag: lelijk of mooi? Je eerste neiging is misschien lelijk, maar ook dit weer heeft z’n charme. Met dit weer mis ik de kust extra. De hoge golven die kapotslaan op de havenhoofden van Scheveningen, het nog droge zand wat over het verder natte strand vliegt en zo het strand een zacht uitziend (maar venijnig bijtend) jasje geeft. 

De grijze lucht en harde wind die lelijk lijken, maar als je goed kijkt is de lucht niet homogeen grijs maar zitten er de mooiste kleuren en vormen in. De wind lijkt vervelend, maar wat is er nou leuker dan in de wind liggen, met de hond achter het restje achtergebleven herfstblaadjes aanrennen of gewoon genieten van de ruimte die de wind geeft en de verandering die het brengt. Zo is zelfs lelijk weer mooi. 

Mijn wijze les van deze week? Zoek altijd het mooie in iets wat in eerste instantie alleen lelijk lijkt. Gewoon even wat langer kijken en verder kijken dan je neus lang is. Dan zie je dat alle lelijks een mooi aspect heeft, en soms wel meer dan één!

#mooi #lelijk #ijmuiden #hoogovens #storm #ciara #2x50challenge #fotografie #50mm #fotoblog #week12

2