Week #13
Zakelijk spelen

Tijdens een intake deze week kwam ik erachter dat ze zakelijk spelen bij de gemeente ‘s-Hertogenbosch. Daar, bij Weener XL, hebben ze het Lab XL opgericht. Een plek waar professionals uit het sociaal domein mogen spelen. Maar niet zomaar spelen, het gaat om het verzinnen en uitproberen van innovatieve oplossingen voor hardnekkige problemen. En dat zou je best zakelijk spelen kunnen noemen. 

Een plek waar je met toestemming van iedereen in de organisatie even de bestaande structuren los mag laten en écht buiten kaders mag denken en werken. Geen stuurgroepen, 20 pagina’s dikke plannen van aanpak of communicatieplannen maar vooral veel doen. En dat levert veel op. Behalve dat werknemers, partners en klanten snel weten of een mogelijke oplossing wel of niet werkt en waarom, leert het de professionals ook een nieuwe mindset en nieuwe vaardigheden. 

En die blijven natuurlijk niet alleen in het Lab, maar gaan gewoon weer mee naar de dagelijkse werkelijkheid. En hoe fijn is dat! Dat levert behalve veel nieuwe inzichten ook een enorme bak energie en plezier op. En dat plezier straalt wel van deze toffe muurschildering af. Een muurschildering die mensen uitnodigt om ook mee te doen en samen te onderzoeken, samen te experimenteren, samen te leren en samen praktische oplossingen te vinden voor hardnekkige problemen. Een plek die professionals uitnodigt om samen zakelijk te spelen.

#zakelijkspelen #experimenteren #LabXL #muurschildering #streetart #plezier #fun #energie #2x50challenge #fotografie #50mm #fotoblog #week13

2