Week #14
Knalkleuren

Als ik naar mijn website kijk, mis ik de foto’s met knalkleuren. Dat wil niet zeggen dat ik die niet maak natuurlijk. Maar wel dat ik die meestal niet kies voor mijn fotoblog. Ik wil er namelijk wel een verhaal bij kunnen vertellen. Dus het moet maar net zo uitkomen. Toch heb ik deze week wel gekozen voor knalkleuren, nou ja knalkleuren… Ze zijn in ieder geval complementair en hebben dus een hoog contrast.

“Contrast”

En over hoge en lage contrasten heb ik van alles geleerd deze week. Ik was namelijk bij Puur op de Plaat van Levenskunstenaar Esther Ardon. Een dag in het teken van jezelf met als resultaat toffe foto’s van jezelf voor op je social media, je eigen website of wat je zelf ook wilt. Daar was ook imagostylist Regine ter Braak. Zij legde uit dat mensen zelf ook een contrast hebben. En dat is het contrast in hun gelaat tussen huidskleur, haarkleur en ogen. 

Mensen met een hoog contrast kunnen ook kleding hebben met een hoog contrast. Mensen met een gelaat met laag contrast doen er goed aan om ook in hun kleding te werken met beperkt contrast. Dat wil overigens niet zeggen dat je met een laag contrast geen kleuren mag gebruiken. Maar doe dan wat meer ton-sur-ton. En dat laatste kan ook met verschillende tinten van (knal) roze!! 

En wat blijkt ik heb in de winter, als mijn haar niet blond is van de zon, best wel wat contrast in mijn gelaat (ook weer niet super veel hoor). Dat betekent dat ik een redelijke ruimte heb om te spelen met kleur in kleding. Hoe tof is dat! Ik ben dan ook redelijk buiten mijn comfort zone gegaan en heb eens even gekeken wat bijvoorbeeld knalroze in combinatie met zwart en koper(!) met mij doet. En wat blijkt. Het is nog leuk ook.

“Knalkleuren-kleding-confetti-bom”

Betekent dat dan dat ik vanaf nu als ware knalkleuren-kleding-confetti-bom door het leven ga? Nee hoor, ik kijk wel uit. Dat ben ik niet en dus voelt dat niet goed. Maar het betekent wel dat ik soms misschien met net een beetje meer lef kleding kies en combineer. Hopelijk uiteindelijk met net zoveel lef als de wereldberoemde spion heeft in de films en dan maar hopen dat ik er net zo gelikt uit zie. En dat is de 007 die me deze week inspiratie gaf voor deze blog. Of beter de 007 die op de losse motorkap stond van een oude 2CV bij een handelaar in oude Citroën busjes. En die kwam ik dan weer tegen bij Puur op de Plaat.

#puuropdeplaat #jamesbond #007 #contrast #imagodeskundige #knalkleuren #kleding #citroen #2CV #2x50challenge #fotografie #50mm #fotoblog #blog #week14

2