Week #16
Op Avontuur

Vroeger was naar de dierentuin gaan al echt -Op Avontuur- gaan. Je ging op zoek naar verschillende dieren. Dieren met een lange snuit of lange nek, dieren die heel klein waren of een rare snavel hebben, dieren met bonte kleuren of rare schubben. En soms met hele grote en gevaarlijke tanden en klauwen. En als je daar dan ook nog eens naar moest zoeken aan de hand van een speurtocht dan was het avontuur compleet.

“De verwondering die de kleintjes voelen werkt aanstekelijk”

Deze week ging ik ook op avontuur. Jawel wederom naar de dierentuin. Al moet ik eerlijk toegeven het avontuur voelde wel wat minder groots dan vroeger toen ik klein was. Toch blijft het leuk. Zeker al je het avontuur ook door ogen van anderen en dan met name de jongsten onder ons kan beleven. Alle oh’s, ah’s, papa kijk’s en mama kom’s vliegen je om de oren. En, hoe fijn, de verwondering die de kleintjes voelen werkt aanstekelijk. 

Want als je in hun schoenen staat, dan is de dierentuin toch één groot avontuur. Een avontuur waarbij, meer dan vroeger, de dierenverblijven zoveel mogelijk de echte natuur nabootsen. Fijn voor de toeschouwers omdat dit mooi is, maar ook voor de dieren die er toch dag in en dag uit in moeten leven. En dan, als je voor zo’n enorm aquarium staat, met hierin niet te veel detail maar wel een aantal enorme haaien, dan voel je jezelf ineens ook weer klein. 

“Of zelfs ietsepietsie angst voor het onbekende”

Heel even voel je weer wat het avontuur van iets nieuws, groots en onbekends betekende. Een fijne spanning, een behoorlijke portie nieuwsgierigheid maar stiekem ook wel een beetje ontzag of zelfs ietsepietsie angst voor het onbekende. Maar wauw, wat heb je er zin in, in dat avontuur. Nieuwe dingen zien, leren, horen ruiken voelen. Jezelf onderdompelen in ‘het anders’. De grenzen van je eigen comfort opzoeken en zo alles uit het leven halen wat erin zit.

En daarom komt er in mijn leven een Camper, een manier om lekker op reis te gaan. Om nieuwe dingen te zien, ander mensen te ontmoeten en weer nieuwe kanten van het leven te leren kennen. Kortom, dit jaar begint er weer een nieuwe periode waarin ik op avontuur ga. Genoeg voer voor mooie foto’s en leuke verhalen. Gaan jullie mee op avontuur?

#opavontuur #avontuur #dierentuin #camper #spannend #nieuwedingen #nieuwsgierig #burgerszoo #2x50challenge #fotografie #50mm #fotoblog #week16

2