Week #18
Blij

Week #18 – Blij

Het nieuws wordt gedomineerd door het covid-19 virus. Je zou er gewoon saggerijnig van worden. Gelukkig zijn er ook dingen waar ik blij van word.

“Vogeltjes fluiten enthousiast hun sonates”

Onze tuin bijvoorbeeld. Met de oproep om niet de straat op te gaan als het niet strikt noodzakelijk is, word ik daar echt blij van. Daar kan je goed zien dat het voorjaar begonnen is. Overal persen zich kleine groene blaadjes uit de houten takken. Het verse groen omgeeft als een lichtgroene mist het bos achter onze tuin. De vogeltjes fluiten enthousiast hun sonates terwijl de wind speelt met de teer roze blaadjes van de alweer uitvallende bloemen van de sierkers. De Clematis ‘Snowdrift’ verblijdt me met ranke witte bloemen tegen de schutting achter in de tuin. Daarnaast tooit de glansmispel zich in knalrode tooi van nieuw rood glanzend blad. Even verderop staat de winterheide nog enthousiast in wit te bloeien. Ze is al twee keer zo groot als vorig jaar.

“Een dappere groenblijvende grondbedekker”

Aande andere kant van de tuin doet de de Sneeuwbal ‘Charles Lamont’ hard zijn best met trossen kleine wit-roze bloemetjes al verdient deze plant na de bloei een goede snoeibeurt om hem wat voller te krijgen. Een prima klusje als je toch niet echt naar buiten mag. Daarnaast zijn overal in de buiten de blauwe en witte bloementjes te zien van de grote en de kleine maagdenpalm, Een dappere groenblijvende grondbedekker die eigenlijk heel het jaar door wel bloeit. Verder staan er veel planten in de rij om hun bloemen te tonen zoals de skimmia’s en sneeuwballen die vol in de knop staan. Als sporters die klaar staan in het startblok. Het zal niet lang meer duren of de volgende lichting bloemen komt uit.

“Verlaat verjaardagscadeau”

Maar het leukste vind ik misschien nog de bollen die uit komen. Tot vorig jaar hadden we die niet in de tuin. Afgelopen herfst kreeg ik ze als verlaat verjaardagscadeau. Zorgvuldig hebben we ze naast de vijver en rondom de ceder in de grond begraven. Een beschermend laagje aarde dat voedt en beschermt tegen de kou om en over ze heen. De ene soort wat dieper dan de andere. Daarna was het wachten! Zouden ze het doen? Jawel inmiddels staan kleine tulpjes en narcissen te stralen in de zon. Hun vrolijke kleurtjes fleuren me op te midden van al het trieste nieuws. En dikke hommels zoemen tevreden van bloem naar bloem.

“Het concert van de natuur dat door de stilte in het verkeer wordt benadrukt”

Zo ga ik momenteel iedere dag wandelen in eigen tuin. Geniet ik van alles wat er groeit, bloeit, fluit en zoemt. Kijk ik uit naar de beloften die de natuur me doet en geniet extra van de frisse lucht. Zo struinend door de tuin, luisterend naar het concert van de natuur dat door de stilte in het verkeer wordt benadrukt maakt dat ik me dankbaar voel. Ik ben relatief gezond, woon in een plaats waar nog toiletpapier verkrijgbaar is en heb een vrijstaand huis met een mooie grote tuin waarin de tulpen bloeien. Ja dat maakt me blij.

#blij #voorjaar #tulpen #bloemen #bloeien #lente #zoemen #sonatas #zangkunst #bloeien #2x50challenge #fotoblog #fotografie #50mm #week18

2