Week #19
50 Tinten Groen

In de tuin aan de slag: een tuin met 50 tinten groen. Deze week was alweer de tweede week in de zogenaamde corona quarantaine. En wat doe je dan om de verveling tegen te gaan en fit te blijven? Flink onkruid wieden.

“Vol enthousiasme”

We hebben een tuin van ca 500m2. Ik schat dat ongeveer 2/3e uit gras bestaat en de rest bestaat uit borders met veelal vaste planten. Vorige week heb ik al omschreven dat er – mede door de milde winter en het vroege voorjaar – al veel planten bloeien. Maar niet alleen de gewenste planten groeien snel. Ook de planten waar ik niet om heb gevraagd steken vol enthousiasme hun koppies boven de zwarte grond uit. En omdat ik tegen een bos aan woon is dat niet weinig, want er komt nogal wat ‘overgewaaid’.

“Zitbillen”

Dat vraagt om actie en omdat ik nu thuis werk en dus te veel aan mijn bureau gekleefd zit en daardoor zitbillen heb, heb ik mijzelf voorgenomen om vanaf nu iedere dag dat het enigszins redelijk weer is even onkruid te wieden. Op deze foto de eerste van inmiddels twee kruiwagens vol met voornamelijk brandnetels, zevenblad en bramen. En dan te bedenken dat het over een week of vier weer gewoon terug is, ondanks dat ik behoorlijk wat wortels mee verwijder. Misschien had het slimmer geweest om juist deze planten te cultiveren, ze leveren tenslotte allemaal eetbare delen op.

“Afleiding, beweging en buiten”

Ach ja, dat houdt me van de straat en laat dat nu precies de bedoeling zijn tijdens deze corona crisis. Dus daarom geniet ik maar van de 50 tinten groen die de tuin inclusief onkruid me brengt. Het brengt afleiding, houd me in beweging en zorgt dat ik buiten blijf komen. Het thema voor de komende dagen dus die 50 tinten groen. 

#50tintengroen #groen #tuin #voorjaar #lente #onkruidwieden #tuinklussen #coronacrisis #thuisisolatie #socialdistancing #2x50challenge #fotoblog #fotografie #50mm #week19

2