Week #21
Hoop

De regenboog, een teken van hoop. De regenboog ontstaat tenslotte als het regent, maar ook de zon schijnt. Er is dus ondanks die zware bui waar we in zitten hoop op een zonnetje. De ene hoopt op de pot goud aan het einde van de regenboog. De ander op een samenleving waarin hun gender of voorkeur voor gender geaccepteerd is. En iedereen hoopt waarschijnlijk momenteel dat de wereld weer snel normaal wordt. Alleen heeft dat laatste misschien niet zo veel met een regenboog te maken.

“Dum spiro, spero”

Ook bestaan er spreuken en gezegden over hoop. Een goed voorbeeld is: zolang ik adem, hoop ik. Dat is een van de vertalingen van: Dum spiro, spero. Een Latijns gezegde dat toegeschreven wordt aan Marcus Tullius Cicero beter bekend als gewoon ‘Cicero’. Hij leefde een kleine eeuw voor Christus en was een Romeins redenaar, politicus, advocaat en filosoof. Naast dat dit een gezegde is van een bekend Romijns historisch figuur is het ook het motto van verschillend plaatsen, organisaties en families. Het is zelfs het motto van de Amerikaanse staat South Carolina.

“Tatoeage”

Ik ken het van de tatoeage die mijn vriend op zijn arm heeft staan. Een motto dat hem tijdens zijn ergste depressies er doorheen sleepte. En daarom is het ook voor mij een belangrijk motto. Een motto dat in de huidige tijd nog een extra betekenis krijgt. Alle reisplannen die we hebben staan op hold. Maar dat geeft niet, wat in het vat zit verzuurt niet. En dat is echt nog het minst belangrijke. Want veel erger: heel veel mensen hebben met het vreselijke c19-virus letterlijk moeite om te ademen. Daarmee flakkert ook de hoop als een kaars op de tocht. Toch geldt ook voor hen en hun naasten, zolang ze ademen, is er hoop. En hoop doet leven!

“Wetenschap”

De regenboog op de foto komt niet door een regenbui, maar wel door de zon. Een regenboog is namelijk ook een wetenschappelijk fenomeen dat ontstaat door de breking van licht. En in die wetenschap ligt momenteel dan ook voor velen die hoop. Hoop dat er snel een medicijn en een vaccin komen tegen die vreselijke ziekte die momenteel als een donderstorm met verwoestende gevolgen over de wereld raast. Ik hoop gewoon dat de wetenschap de deurkruk op de foto te pakken krijgt en de deur kan openen naar een wereld waarin we prima kunnen leven met dat c19-virus… want weggaan zal het wel nooit.

“Want ik adem”

Ik hoop, tegen beter weten in, dat deze c19-crisis relatief snel voorbij is en dat ik het niet krijg of al in milde vorm gehad heb. Ik hoop ook dat er snel een goed werkend medicijn en een vaccinatie gevonden worden en dat iedereen die – op welke manier dan ook – getroffen is snel weer opkrabbelt. Ik hoop dat we samen veel van deze tijd leren over hoe belangrijk bij elkaar kunnen zijn is en dat we leren hoe fijn en belangrijk hulp geven kan zijn. Zelfs als het om kleine dingen gaat. Ik hoop dat ieders dromen, misschien wel anders dan verwacht, toch uitkomen. Want ik adem en dus hoop ik.

#hoop #dumspirospero #zolangikademhoopik #regenboog #2x50challenge #fotoblog #fotografie #50mm 

3