Week #23
Schaduw

Deze week een schaduw. Een schaduw van een wijnglas in de zon. Er zit water in. Kennelijk drink ik water ‘op stand’: uit een wijnglas 😊. Ik heb er niet hele verhalen bij maar wel wat losse gedachtenspinsels. 

“Eigen waarheid”

Zoals dat er zonder zon geen schaduw is. En dat schaduw de glinsteringen van de zon versterkt. Het glas en het water erin vervormen de stralen die erdoorheen vallen. Ieder op zijn eigen manier. Deze stralen zijn als de verhalen die we vertellen: vervormd door ons eigen glas, ons eigen perspectief. Ze zijn onze eigen waarheid. En dan heb ik het nog niet eens over of het glas halfvol of halfleeg is. Of stiekem gewoon hervulbaar 😉.

“Blauw”

Wat me ook opvalt is dat de schaduw niet zwart is maar blauw. Kennelijk is een schaduw niet altijd zwart zoals deze afgebeeld wordt of vaak ervaren wordt. Een schaduw is vooral donkerder dan de rest van zijn omgeving, maar zelden overal even intens en zelden overal dezelfde kleur. Ook die schaduw wordt gezien vanuit ons eigen perspectief en vertelt iets over onze eigen waarheid.

“Koningsdag”

Tot slot valt me op een deel van de schaduw een kroon lijkt te vormen met lichtschitteringen als diamanten eromheen. En laat het nou morgen koningsdag zijn. Da’s wel heel toepasselijk! Dus ik geniet nog maar even van het zonnetje, mijn water in het mooie glas, de schaduw die het werpt en de flonkering die het geeft. *Proost* Op een misschien rare maar fijne koningsdag!

#schaduw #zon #verhalen #eigenwaarheid #kroon #koningsdag #2x50challenge #fotografie #fotoblog #50mm #week23

2