Week #26
Juiste moment

Deze foto nam ik precies op het juiste moment. Een bij in volle vlucht op weg naar heerlijke nectar en stuifmeel van een bloeiende Rhododendron. Het lijfje van de bij is mooi scherp. De vleugels onzichtbaar doordat ze te snel bewegen. 

“Wollige bolletjes stuifmeel”

Het is genieten in de tuin want de Rhododendrons staan in bloei! Wit, roze, paars, rood. Alleen geel en oranje hebben we niet in onze tuin. Ze staan achterin onder een rij bomen op de rand van het veen. Precies goed voor Rhododendrons. En bloeiende Rhododendrons betekent ook dat het zoomt. Solitaire bijen zoals het vosje snoepen in grote getale van het lekkers wat de bloemen te bieden hebben. Honing bijen zoemen er lustig op los en ook diverse soorten hommels wentelen zichzelf in het kleverige stuifmeel rond tot ze wollige bolletjes stuifmeel lijken.

“Of ik had genoeg geoefend”

Ik kan er uren naar zitten kijken en luisteren. Ook kan ik uren blijven klikken met de camera in de hoop dat ik een foto neem op het juiste moment. Zo’n foto waarin zowel de bloem als het beestje scherp is. En soms lukt dat, dan ben ik op het juiste moment op de juiste plaats. Heb ik mijn camera op de goede manier ingesteld en doet het schattige zoemende beestje haar stinkende best om het lekkerste stuifmeel of de lekkerste nectar uit de bloem te lepelen.

Ik had deze week geluk. Of had ik genoeg geoefend 😉.  Ik nam de foto op het juiste moment. Even genieten dus!

#juistemoment #bloei #rhododendron #rododendron #bijen #hommels #solitairebij #honingbij #lente #2x50challenge #fotoblog #fotografie #50mm #week26

2