Week #27
Samen Sterk

Samen sterk, dacht ik bij het zien van dit bloemenscherm van de Blaasspirea ‘Diable D’Or’. Een bloemenscherm bestaat uit heel veel kleine bloempjes met ieder hun eigen stamper, meeldraden, schutbladen, kelkje en steeltje. Maar die steeltjes komen op één punt samen op de stam van de plant. 

Het fijne van een bloem zijn in een bloemenscherm is dat je niet perfect hoeft te zijn. Als een van je blaadjes gekreukt is, je een meeldraad minder hebt of er is een hapje weg, valt dat niemand op. Want samen vorm je het geheel dat iedereen ziet. Samen straal en geur je dat het een lieve lust is om zo vlinders en bijen aan te trekken. Kortom samen sterk!

Het is een beetje als een team op het werk. Als je er even doorheen zit, je een beetje ziekig bent of het gewoon even niet wil is dat niet erg. Want samen sta je sterk en straal je nog steeds uit waar je voor staat en gaat. Als je samen open en eerlijk naar elkaar bent en van elkaars beschadigde blaadjes weet, dan vorm je een super mooi bloemenscherm en ben je samen sterk.

Ik wens de wereld dan ook heel veel mooie stralende bloemenschermen toe J

#bloemenscherm #samensterk #2x50challenge #fotoblog #fotografie #50mm #week27

2