Week #29
Klein Mysterie

Een verlaten stap-auto langs de weg: een klein mysterie. Onderweg in de regio, rijd ik op een kleine landweg. Er staan een paar huizen langs de kant en een molen. Schuin tegenover de molen deze kleine verlaten rood met gele stap-auto. Wat een mazzel heb ik dat ik er twee keer langs kom die dag: op de heenweg en op de terugweg. Kon ik op de terugweg maar mooi even stoppen om dit kleine mysterie op de foto te zetten.

“Kabel”

Waarom een klein mysterie? Nou ja gewoon, waarom staat deze stap-auto verlaten langs de kant van de weg? Wilde iemand deze auto niet meer? Wilde de kleine man of vrouw niet meer en hebben de ouders de auto als les (tijdelijk) achtergelaten? Of staat hij langs de kant om andere kleine kinderen ook de kans te gunnen om van deze stap-auto gebruik te maken. Maar als dat het geval is, waarom lijkt hij dan aan een kabel te liggen?

“Kleuren”

Waarom staat de auto niet in een tuin waar kleine kinderstemmen vrolijk rondschallen? Of op het mooie gazon bij de molen waar in een kwartier tijd 2 verschillende gezinnen met kinderen van de stap-auto leeftijd stoppen om even een kijkje te nemen en in het zonnetje te zitten op de picknick banken die er staan? Waarom staat dit autootje in weer en wind zijn kleuren te verliezen die als maar vager worden zoals sommige herinneringen dat ook doen. 

“Speciaal voor mij”

Misschien staat de stap-auto er wel speciaal voor mij. Niet om mee te rijden, maar als onderwerp om te fotograferen terwijl ik me afvraag waarom hij daar staat. Gewoon omdat ik dol ben op af en toe eens een klein mysterie om mijn fantasie op los te laten. 

#kleinmysterie #stapauto #speelgoed #fantasie #2x50challenge #fotoblog #fotografie #50mm #week29

1