Week #30
Whoohoo, het Regent!

Whoohoo het regent!! Dat heb ik al een paar keer gezegd vandaag. En wie had ooit kunnen bedenken, dat ik – zonaanbidder eerste klas – dat zou zeggen. Wat?! Zeggen?? Jubelen bedoel ik.

“Natte zooi uit de hemel”

Want ja het is veel te droog in Nederland, en waar het afgelopen dagen in bijna heel Nederland al goed geplensd heeft, bleef het hier in noord-oost Overijssel maar droog en drukkend warm. Niet mijn klimaatje zeg maar en ook niet goed voor de moestuin. Daarom heb ik afgelopen dagen regelmatig een (virtuele) regendans gedaan. Ohh wat had ik behoefte aan die natte zooi uit de hemel.

De regenton was alweer leeg en overal vandaan kwamen de verzoeken om niet te veel kraanwater te gebruiken. Ook het grondwater is niet onuitputtelijk en veen klinkt in als het droog wordt. Dat is niet goed de plantjes en dus de beestjes klein en groot. Maar ook niet goed voor heel veel van de huizen in deze streek, want die verzakken daarvan.

“Omdat regendruppels leuke en soms wonderlijke dingen zijn”

En natuurlijk is deze ene bui van een uur of twee niet genoeg om het water te kort aan te vullen. Maar toch maakt zo’n bui me intens blij. En niet alleen omdat het goed is voor de natuur, maar ook omdat regendruppels leuke en soms wonderlijke dingen zijn. (Al is de uitzondering hierop natuurlijk als je ergens heen wil en niet als een verzopen kat wil aankomen.)

Ze maken patronen langs droge oppervlakken, geven strepen, nemen zand mee uit de Sahara of stuifmeel van een boom en laten dat achter op je ramen of auto. Regendruppels kunnen zuur zijn en zo steen oplossen en breken licht. Zo maken ze regenbogen of tonen de wereld ondersteboven. Ook maken de druppels een (soms) rustgevend geluid als ze vallen. En zo zijn er vast nog genoeg dingen die ik niet van een regendruppels weet die even wonderlijk zijn.

“Terwijl ik verliefd naar al die maffe waterdruppels tuur”

Wie had ooit bedacht, dat ik – fan van een half bewolkte lucht en een graadje of 24 – uit volle borst zou jubelen: Whoohoo, het regent! Terwijl ik verliefd naar al die maffe waterdruppels tuur en de wereld zo eens op z’n kop bekijk.

#regen #droogte #regendans #natuur #wonderlijkedingen #2x50challenge #fotoblog #fotografie #50mm #week30

1