Week #38
Aartslui

Aartslui was ik dit weekend. Je zou denken dat ik, net terug van vakantie, zou barsten van de energie. Lekker uitgerust en zo. Dat is om meerdere redenen anders dit jaar. 

“Houdini is er niets bij”

Afgelopen vakantie gingen we voor het eerst echt met de camper weg. Dat was toch wel wat spannend. Niet omdat we dat nog niet eerder gedaan hebben. Tot twee keer toe hebben we een aantal weken met een huurcamper gereisd. Maar dit is onze eigen camper. En niet met z’n tweeën, maar ook hond en poes gingen natuurlijk mee op pad. Na wat hindernissen met het inladen van poes (écht Houdini is er niets bij), was zij al snel gewend. Hond lief was echter een ander verhaal. Zoveel nieuwe luchtjes en andere geluiden!! Haar behoefte doen, dat wilde ze nog niet. Ja om 6 uur ’s-ochtends als er echt niemand anders op straat was. Maar ja, wel al veel eerder moeten en dus niet stil kunnen zitten… Daar ging onze nachtrust.  Het goede nieuws? De laatste weeg ging echt al beter dan de eerste week. Gewoon even volhouden dus, het is een kwestie van nieuwe patronen aanmaken.

“Samen in de keuken is wat krapjes”

Maar niet alleen hond lief moest wennen. Ook wij hadden last van onze vaste patronen. Die werkten ineens niet meer in dit kleine huis op wielen. Gezellig samen in de keuken is wat krapjes. Iedere dag een warme douche, dat doe je ook niet als je zelfvoorzienend staat. Rijden in ons huis op wielen is heel anders dan in de auto en de verkeersborden zijn toch nèt iets anders in het buitenland. Aan alle kanten wennen dus. En zoals jullie misschien inmiddels wel weten als jullie meer van mijn blogs gelezen hebben, kost het aanleggen van nieuwe patronen ofwel het ontwikkelen van nieuwe gewoonten tijd en energie. Geeft niets, ook wij houden gewoon even vol. Wel heerlijk overigens gewoon blijven staan als je het naar je zin hebt en in een kwartier klaar zijn om weg te rijden als je toe bent aan verandering van omgeving. 

“Na drie weken flierefluiten”

Eenmaal terug op kantoor was het gewoon druk! Nadat we het hele voorjaar gezegd hadden: “dat doen we wel in de zomer, dan is iedereen met vakantie en is het dus rustig”. Nou vergeet het maar. Het is helemaal niet rustig. Voor het eerst deze zomer geven we de hele zomer door online workshops. Verder hebben we intakes, moet de planning volledig herzien worden ivm CoViD-19, hebben we een nieuw logo, dus alle materialen moeten aangepast worden en hebben vanaf volgende week iedere week al opdrachten gepland staan die voorbereid moeten worden. Supertof en iets om in de huidige situatie heel erg blij van te worden. Maar ja na drie weken flierefluiten moest er weer even aan de werkpatronen gewend worden. Zeker als je bioritme niet overeen komt met je werkritme…

“Ik mijmer een beetje”

En toen werd het super warm dit weekend. Zo warm dat het KNMI Code Oranje heeft opgegeven. Dat betekent dat je onder andere veel moet drinken, zware inspanning moet vermeiden en jezelf moet verkoelen. Kortom: doe weinig en drink veel. Ik ben geen strandmens als het zonnig is, dat doe ik liever met stormachtig weer. Zeker nu niet met heel NL en half Duitsland wat naar de Nederlandse kust wil of een ander zwemwater. Mij niet gezien. Ik heb een fantastische tuin. Om bij onze – inmiddels wel ietwat droge – grasmat te komen neem ik 20 stappen. Ik plof neer met mijn glas Spa bubbels zet mijn ventilatortje aan en doe niets! Ik mijmer een beetje, luister naar vogeltjes en bijtjes, hoor de muziek van de buren en bekijk de blauwe lucht.

“De koningin van alle luiwammesen”

Wat fijn dat die hitte mij het excuus geeft om geoorloofd aartslui te zijn. Ja aartslui met een t. Aarts komt van het Griekse ‘archi-‘ dat ‘opper-‘ betekent. Ofwel hoogste in rang, denk maar aan bijvoorbeeld aartsengel of aartsbisschop.  Kortom ik was (en ben) dus echt heel erg lui met dit warme weer. Gewoon echt luier dan lui, de koningin van alle luiwammesen. Heerlijk!! Zo heeft dit warme weer, waar ik eigenlijk niet van houd, toch een gouden randje. Ik mag (van mijzelf) legaal ultra lui zijn. En daar hoefde ik geen nieuwe patronen voor aan te maken, niet voor te oefenen en geen inspanning voor te leveren. Volgens mij had ik dit weekend pas écht vakantie!

#aartslui #patronen #vakantie #bloedheet #zomer #blauwelucht #ventilator #mijmeren #tuin #2x50challenge #fotoblog #fotografie #50mm #week38

7