Week #39
Wolken

Achter de wolken schijnt de zon, is het spreekwoord. Het betekent zoveel als dat alle nare dingen maar tijdelijk zijn en daarna weer betere tijden aanbreken. En het bizarre van afgelopen week was dat ‘het nare’ de grote hoeveelheid zon, of misschien beter gezegd de warmte was.

Ik heb de zon echt keihard nodig. Een beetje zon doet namelijk wonderen voor mijn humeur. Maar als het te zonnig wordt, wordt het ook te warm. En zodra de temperatuur boven de 25 graden uit komt in Nederland vind ik het véééél te warm. En dat vond ik het dan ook afgelopen week met al meer dan 5 dagen boven de 30 graden.

“Verlangen naar wolken”

Dus verlangde ik naar die wolken. Misschien niet eens zozeer naar die wolken maar naar de schaduw die ze geven. De koelte om even bij te komen van de hitte. En niet dat alleen, ik verlangde zelfs naar de regen die uit wolken valt. Maar ach, wat moest ik er lang op wachten. Waar in de rest van Nederland het op woensdag al buiten gaf, moest ik het doen met wolken met zilveren randjes die af en toe een moment schaduw gaven maar geen regen.

Nee de regen kwam pas vrijdag en dan niet hard en maar een uurtje lang. Wat hebben we ervan genoten! Als kleine kinderen hebben we gedanst in de regen. Hoe fijn is dat! Gewoon even bijkomen van de grote hoeveelheid zon. En al was het veel te weinig voor de natuur en onze moestuin. Toch was het fijn. Misschien wel omdat we er extra geduld voor moesten hebben.

“Tijd voor reflectie”

Ook hier zit een parallel aan naar de rest van mijn leven. Op de een of andere manier vind ik het leven boeiender en beter als er ook af en toe schaduw is. Alleen maar zon, ofwel voorspoed, maakt het flets en maakt het lastiger om het geluk wat je hebt écht te waarderen. Soms is even pauze van een grote hoeveelheid zon best fijn.

Dat betekent overigens niet dat ik mij (of wie dan ook) al maar donkere wolken in het leven toewens. Maar ik merk wel dat ik af en toe behoefte heb aan tijd voor reflectie. En op basis daarvan ook de confrontatie met mijzelf aangaan. Dat is lastig als de zon alsmaar schijnt. Betekent dat het het maar zo hard moet regenen dat de kelder onderloopt, je moet hozen en je spullen beschadigd raken door het vocht? Nee zeker niet.

“Schaduw met een gouden randje”

Maar gewoon zoals deze foto een beetje schaduw met een gouden randje en een regenbui waarin je kan dansen. Of wat hoge bewolking die de zon nog best doorlaat, maar net genoeg filtert dat het niet zo warm wordt. Dat gun ik iedereen op het moment dat eenieder daar behoefte aan heeft. Zo zie je dat wolken een vloek of een zegen kunnen zijn afhankelijk van de situatie en waar je behoefte aan hebt.

Intussen geniet ik nog even van het weer, want in Nederland weet je het maar nooit. Voordat je het weet zit je in de herfst met weken regen achter elkaar. En hoe ik dan naar de zon verlang 😉.

#wolken #zon #hittegolf #regen #weer #goudenrandje #reflectie #geduld #bespiegelingen #2x50challenge #fotoblog #fotografie #50mm #week39

4