Week #41
Hobby’s

Hobby’s, ik heb er best wat hoor. Zo fotografeer ik graag (dûh), rijd ik motor en ben ik graag op reis in de camper. Dat is mijn lijstje hippe hobby’s om het zo maar te zeggen. Maar ik heb ook wel een setje minder hippe hobby’s.

“Diamond painting, een soort color by numbers”

Denk aan tuinieren (hoewel dat tegenwoordig ook wel hippig is geloof ik zeker als je een moestuin hebt), of nog erger diamond painting. Een soort color by numbers maar dan plak je kleine diamantvormige stukjes plastic in plaats van dat je verft. Overigens heb ik dat vroeger ook veel gedaan hoor, dat color by numbers.

En dat diamond painting is een drie jaren project. Gekocht in 2018, is mijn vijfluik nog steeds niet af. Ik heb er ook zeker niet iedere dag zin in. Bovendien kwam ik er, toen ik aan de diamond painting ging, achter dat ik een leesbril nodig had. Reden genoeg om dat ding dus even opzij te gooien.

“Oude tuttenbril”

Inmiddels heb ik wat ik gekscherend een “oude tuttenbril” noem. Zo een met multifocale glazen. Maar goed, ik kan de kleine tekentjes wel weer lezen. En dus diamondpaint ik er op los. En het is nog rustgevend ook, op mijn smartwatch zie dat mijn hartslag, na een uurtje pielen met gekleurde steentjes, daalt richting de 50 slagen per minuut. Ik wordt er dus helemaal Zen van.

Maar ik heb ook weer iets nieuws verzonnen. Mijn foto’s pimpen met behulp van appjes tot kleine kunststukjes. Een beetje cartoon achtig of Banksy achtig vind ik wel grappig. En dan wil ik deze “afdrukken” op tegeltjes. Maar ja, hoe doe je dat? Ik had wel eens wat op TV gezien en heb wat Youtube filmpjes bekeken. Het was deze week tijd voor het eerste experiment….

“Het is gelukt! De tegeltjes zijn mislukt”

En het is gelukt! Dat wil zeggen de tegeltjes zijn mislukt, maar ik weet wel wat ik verkeerd heb gedaan. Verkeerde soort inkt, goede inkt, niet hard genoeg aangedrukt, niet lang genoeg laten drogen, te hard gepoetst. Ik ben er nog lang niet klaar mee dus, maar ik heb er wel lol aan en dat is toch het belangrijkste. Daarbij vraag ik me wel af wat nou eigenlijk de hobby is: het printen op tegeltjes of gewoon prutsen en experimenteren. Ook is er nog iets leuks… dit gepruts combineert makkelijk met andere hobby’s.

Ik moet namelijk steeds wachten tot het gedroogd is, dus tussendoor kan ik klieren met stukjes plastic, op de motor een rondje doen, lekker wandelen met de camera op zak, noem het maar. Alleen tussendoor op reis met de camper is wat ingewikkeld. Maar ja, als je gewoon overdag’s aan het werk bent, past dat sowieso niet.

En zo experimenteer ik er lekker op raak en afhankelijk van het weer combineer ik er ook lekker op los. Dus zit ik hier te bloggen terwijl ik naast me de tegeltjes liggen te drogen. Op naar experiment 4, ik ben benieuwd.

#diamondpainting #tegeltjesdrukken #boekenlezen #motorrijden #tuinieren #fotograferen #bloggen #wandelen #2x50challenge #fotografie #fotoblog #50mm #week41

0