Week #44
Dromen

Afgelopen donderdag stond in het teken van dromen. We hadden onze tweede strategiedag bij Ynnovate. En omdat we met meerdere personen waren dan vorige week pasten we met de 1,5 meter richtlijn niet op onze eigen locatie. Daarom gingen verzamelden wij ons bij Het Zendstation in Lopikerkapel.

“Het Zendstation”

Een super mooi pand in Dudok stijl waarvan de eerste steen in 1939 gelegd is. Het is duidelijk dat de Duitsers dachten dat ze de oorlog gingen winnen want ze hebben het pand geheel in stijl afgebouwd en laten decoreren. En daar kan je nu nog steeds van genieten.

In middels is het niet meer van de Nederlandse Omroep en Zender Maatschappij (NOZEMA) maar is het gekocht door investeerders. Naast dat zij er een demo locatie van willen maken voor hun huidige bedrijf dromen zij er ook van het pand in zijn oude luister te herstellen en het pand en de grond er omheen een maatschappelijke functie te geven en weer te laten bruisen.

Steeds maar weer pellen ze een laagje weg en komt er iets meer van het oorspronkelijke van het gebouw terug. Zo waren de glazen panelen bij de trap in de ontvangsthal zwart geschilderd. Na een grondige schoonmaak kwamen de fantastische originele in de tweede wereld oorlog gegraveerde glazen panelen met dromerige afbeeldingen tevoorschijn. Steeds maar weer nemen ze een stapje op weg naar hun droom. En dat is vast niet makkelijk met een pand dat een rijksmonument is.

“Onze droom van een innovatieve publieke sector”

Ook voor Ynnovate was het tijd om te dromen. Iets minder rigoureus misschien, maar toch. Ook wij maken steeds maar weer een klein stapje naar onze droom van een innovatieve publieke sector. En wat was er nou mooier om dat te doen in zo’n mooi en inspirerend pand. Hoewel er in de zenderzaal zelf nog niet zoveel van te zien was. Maar ook dat komt terug is beloofd en dan kom ik graag nog eens kijken!

Toch was ook dit dromen niet makkelijk. Of misschien het dromen wel, maar niet het besluit welke droom te volgen. Is het wel de juiste? Is nu het goede moment? Wat zou je eerste stap zijn? En daarna? Ja een nieuwe eerste stap natuurlijk. Maar het blijft spannend.

“Niet makkelijk, wel heerlijk”

Tot slot was er deze week ook weer tijd voor mijzelf om te dromen. Wat wil ik uit mijn coachingsreis begin oktober halen en wat wil ik volgend jaar? Ook daarin doen we iedere keer weer een stapje. Een stapje in de eigen ontwikkeling. Niet makkelijk, wel heerlijk!

#dromen #kleinestapjes #strategie #rijksmonument #hetzendstation #2x50challenge #fotoblog #fotografie #50mm #week44

1