Week #48
Paars Metallic

Ja écht ik heb paars metallic besjes in de tuin. Kennelijk kan de natuur ook ‘funky’ doen. Aan de Callicarpa Bodinieri ‘Profusion‘ komen in de zomer lila kleine bloemetjes. Geen enorme bloemenvracht, maar tere lila bloemenschermpjes waarvan de stuifmeeldraden groter zijn dan de bloemetjes zelf. Je zou er zo overheen kijken. Maar van deze bescheiden houding is in de herfst maar weinig over.

“Als ware 60’s of 70’s tuinornamentjes”

Want in de herfst verschijnen er de mooiste trossen paars metallic besjes aan. Okay, de besjes zijn maar klein, maar door de grote hoeveelheid zijn ze niet te missen en staan ze, als ware 60’s of 70’s tuinornamentjes, funky te stralen in de tuin. En doordat ze niet super geliefd zijn bij de vogels blijven ze me ook heel lang verblijden. En laat het nou zo zijn dat ik in thuisisolatie zit en dus iedere dag een paar rondjes door de tuin doe… Dat betekent dat ik er dit jaar extra van kan genieten!

“Funky plantje”

En dat is dan nog niet het enige. De blaadjes aan deze struik verkleuren in de herfst net zoals de blaadjes van veel andere planten. Maar ook dit doet deze plant niet simpel of onopvallend. De blaadjes worden namelijk heel mooi oranje-geel met jawel, paarse bladnerven en randen. Wat een rijkdom zo’n funky plantje in de tuin met zo’n enorme herfstpracht.

“En dat zegt dan weer meer over mij”

En laat je dus nooit foppen door te denken dat iets niet bijzonder of mooi is. Kijk nog eens goed, van een andere kant of op een ander moment. Want misschien tref je iets of iemand even niet op zijn best of doet jouw perspectief het onderwerp in kwestie geen eer aan. Ik heb nog nooit gehad dat er uiteindelijk niets moois aan iets of iemand te vinden was, al had ik soms even (wat moeilijk te vinden) geduld nodig om dat te kunnen ontdekken. En dat zegt dan weer meer over mij dan over het voorwerp, de situatie, of de persoon waar ik naar kijk.

#funky #callicarpa #paars #metallic #herfstpracht #genieten #mooiekanten #geduld #perspectief #timing #2x50challenge #fotografie #fotoblog #50mm #week48

3