Week #50
Herfst

Het is herfst. Een jaargetijde met prachtige luchten, paddestoelen en gekleurde blaadjes. Maar ook het jaargetijde van (het oude) loslaten en afscheid nemen. En dat bleek ook een thema tijdens mijn coachingsreis nu bijna een maand geleden. Het werd tijd om dingen los te laten. Niet altijd makkelijk, maar wel belangrijk als je zelf verder wil. En daarmee wordt loslaten ook wel weer fijn. Het geeft ruimte voor nieuwe kansen en nieuwe initiatieven.

“50 weken lang een foto”

En dan nu is het tijd om voorlopig deze challenge los te laten. Het is week 50 en er is een foto van de herfst: een prachtig gekleurd blad van onze rode treurbeuk tegen een super mooie blauwe lucht. 50 weken lang een foto gemaakt met mijn spiegelreflexcamera met 50mm lens al dan niet vergezeld met een (kort) schrijven.

Ik heb het gehaald, in een tijd die écht anders was dan van te voren bedacht. Geen vele mooie toffe locaties waar ik voor mijn werk vaak kwam, weinig spannende landschappen die we met de camper hadden willen bezoeken. Maar een soort weekboek van 50 weken grotendeels beperkt door corona, zelfquarantaine en thuisblijven. Veel plaatjes van de tuin en directe omgeving dus. Ook mooi, maar zeker anders dan verwacht.

“Nieuwe challenge”

Maar niet getreurd, ik ben nu al bezig met het verzinnen van een nieuwe challenge die ik op deze website kan vastleggen. En er komen kansen genoeg, want wat deze periode mij leert is dat ons plan nu zeker door gaat (niet dat daar twijfel over was hoor). Je weet immers nooit wat de toekomst brengt, dus je kunt de kansen maar beter benutten op het moment dat ze er zijn en je ze ziet. Jullie plan? Hoor ik je nu denken. Ja ons plan: met de camper reizen tot we het zat zijn of weer aan de slag moeten voor brood op de plank.

“Vrijheid en onzekerheid”

Zo’n plan geeft vrijheid en daarmee ook wat onzekerheid. Zoveel vrijheid dat je er bijna bang van wordt. En daarmee ook vrijheid in het kiezen van een nieuwe challenge. 2 x 50 is 100. 100 landen? 50 landen met ieder het mooiste plekje wat wij gezien hebben (50 mooie plekken dus). 50 x 2 foto’s van verlaten gebouwen, 50 volksverhalen met ieder hun eigen foto (50 foto’s dus) 50 verschillende kerken in 50 verschillende steden. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Voor is het herfst en laat ik los, nu sluit ik dus even af. Maar niet getreurd, volgend jaar ben ik er zeker weer. En mocht je nog leuke ideeën hebben voor een 2 x 50 challenge. Laat je het dan hieronder in de comments weten?

#herfst #afscheid #loslaten #einde #nieuwekansen #herfstkleuren #blauweluchten #nieuweplannen #ruimte #2x50challenge #fotografie #fotoblog #50mm #week50 #theendbutnottheend

4